01 July 2009

Mengapa Catur & Mentadak?

salam semua. berubah lagi template aku kan. yg ini macam ok. cuma aku tak dapat relatekan apa kaitan YOUTH MOVING FORWARD dengan permainan Catur dan Mentadak.

puas aku fikir. tapi idea enggak muncul. nak tukar template baru, macam malas. huhu.. jadi aku amat2 mengharapkan anda semua memberi idea apa kaitan antara YMF = Pemuda Penggerak Kehadapan dengan permainan catur dan mentadak.

dah ada idea, maklumkan pada aku ek. samada komen untuk posting ini atau di shoutmix box. tq

8 komentar:

Anonymous said...

aku mahu jadi buah catur yang bijak melangkah & bijak menilai apa yang betul & salah....
aku mahu jadi buah catur yang mempunyai penggerak yang tahu kemana arah Langkahnya....
aku mahu jadi buah catur yang redha dengan segala keputusan di akhir langkahnya..

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

bagaimana ingin memiliki penggerak catur yg tidak akan beranjakkan kepada risiko mudarat?

Anonymous said...

ilmu, pengalaman, pandangan org, strategy, planning,and Last but not least...tawakal

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

jadi, saya rasa penggerak itu adalah Islam.

jika pemuda itu bergerak ke hadapan tanpa islam sbg landasan, maka beliau telah salah dan silap memilih penggerak. =>

mentadak?

Anonymous said...

i'm agree with you, ISLAM is the mover...
ISLAM is d best choice among d best....

Mentadak?
Mentadak boleh jd elemen pengacau dalam Langkah yg kita nak buat..
Mentadak binatang yg lemah yg tiada keyakinan diri..follow others order without kknowing what is right & wrong....
Kadang2 berdiam diri & berpura2..
so jgn percayakan mereka yg bersifat seperti mentadak ni

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

yes, makin lama makin jelas. Akan ku nukilkan pada posting yang seterusnya nnt. Allahuakhbar!

Anonymous said...

mmm...im myself looking what is mentadak & catur...
ape peranan mereka dalam kehidupan kita....

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

bagus juga. adakah kita sebagai catur yg digerakkan oleh islam atau dah di gerakkan oleh islam tapi masih di halang oleh mentadak yg hanya mengikut kehendak golongan tertentu.

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 Hitam Putih Kehidupan. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan