02 July 2009

Kisah Mentadak & Catur

Salam. Khas buat tatapan pembaca.
Mentadak mentadu, macam mana Najib tido? mentadak akan beraksi. kemudian, yg bertanya akan gelak sorang2. Kemudian, ditanya lagi macam mana rosmah mansor tido? Sekali lagi mentadak beraksi dan sekali lagi hilai tawa kedengaran.

Eksperimen diteruskan lagi. Mentadak mengikut sahaja. Faham tidak faham, dipersetankan jauh2..=> hu-hu-hu. Lantas si penanya bertanya. Ye la, penanya kan. Cara karpal singh tido, nizar, zambry menteri besar haramjadah, terus cara lim kit siang tido, anwar ibrahim, Mahathir mamak kuti, Nik Aziz, Tuan Aziz Tuan Mat, sehinggalah Michael Jackson yg dah meninggal pun ditanya bagaimana beliau tido.

ha-ha-ha. Mentadak xdek komplen pun. Ikut je apa yg di tanya. Sekejap senget. Sekejap terbaring. Sekejap mengiring. Sekejap tersenyum. Eh, senyum? ada ke. Ada kot. Ha-ha-ha. yang tersenyum tu mentadak yg tengah baca posting ni la. ha-ha-ha. Jangan marah kawan. Guraw2.

Bosan bermain mentadak mentadu, si penanya bermain catur pula. Masalahnya sekrang ni, xdek teman. Main sorg2 je. Aduh, masalah juga ni. Lalu, di ambilnya mentadak. kemudian, diletakkan di atas set catur macam gambar kat atas. Lalu beliau memerintahkan mentadak menggerakkan buah catur. Lah, gila apa mamat ni.

Setakat buat aksi tido pandai la. Main catur tidak belajar lagi dong. Lalu mentadak dok diam je. Tiada respon. Mamat tadi bosan. Ingatkan boleh lagi memberi arahan kepada mentadak. Ttp kali ini tidak bisa. Kerna apa? Kerna ia mentadak, bukan manusia. Tiada akal, tiada fikiran. Otak ada, roh ada. Maka bosanlah mamat tersebut sehingga kini. Tiada teman, tiada kawan. Dulu, kini dan mungkin selamanya.

Hu-hu-hu. Tamat kisah.

2 komentar:

cucutoksenik said...

haha..lawaknya. mn dapat gambar mentadak ni

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

itu la pasal..template tu terjumpa jer. nampak cambest. so, terus tukar template. ni nak tanya, mcm mana nak ejas utk read more. dah buat mcm dia suruh, tapi x jd jugak.

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 Hitam Putih Kehidupan. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan