19 June 2009

Undi BN boleh masuk syurga juga : Muhyiddin

Dipetik dari kedahlanie.blogspot.com

KUALA KRAI: Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, berkata sama ada rakyat mengundi Barisan Nasional (BN) atau pun Pas, kedua-duanya pun membolehkan umat Islam di negara masuk syurga.

Timbalan Presiden Umno itu berkata, perkara yang boleh menghalang orang Islam daripada masuk syurga adalah dosa mereka dan bukannya kerana memilih suatu parti.

Beliau yang juga Menteri Pelajaran berkata, hakikatnya kedua-dua parti memperjuangkan agama Islam namun apa yang membezakan BN dan Pas adalah BN mempunyai kekuatan untuk memaju dan menggerakkan negara.

“Keupayaan BN untuk bangunkan negara lebih kuat berbanding keupayaan (Pas) di bawah pimpinan (Mursyidul Am Pas, Nik Abdul Aziz Nik Mat),” katanya ketika berucap pada majlis perjumpaan khas dengan warga pendidik di Sekolah Kebangsaan Sungai Sok, di sini, hari ini. Turut hadir pada majlis itu, Pengerusi Badan Perhubungan Umno dan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Mustapa Mohamed dan Timbalan Menteri Kewangan yang juga Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan, Datuk Dr Awang Adek Hussein.

Muhyiddin berkata, Pas tidak mempunyai keupayaan untuk membangunkan negara termasuk merancang secara rapi aspek berkenaan.

Beliau berkata, justeru penduduk di Dewan Undangan Negeri (DUN) Manek Urai perlu memikirkan secara rasional terhadap kebolehan parti mana yang harus dipilih untuk membaiki taraf kehidupan mereka dan membangunkan kawasannya.

“Saya berpendapat kita perlu fikirkan secara rasional dan fikirkan soal masa depan,” katanya.

Menurutnya BN mampu membangunkan negara dan memacu negara ke arah masa depan yang lebih baik untuk rakyat.

Komentar :

Maksud TPM mengundi PAS ka mengundi UMNO ka masuk syurga belaka...kepala hotak dia...wartawan Bernama yang melaporkan ni pun sama juga bangang.. buat laporan merosakkan aqidah umat Islam... Cuma aku nak tanya?... undi UMNO tak berdosa ka?.... habaq mai...yang segala kerja mungkar tu bawah arahan sapa, semua hangpa langgar tak peduli, semua undang-undang ISA kerja sapa, arahan sapa, runtuh masjid, runtuh surau, runtuh rumah setinggan arahan siapa, kerja sapa..rampas negeri aku sapa punya kerja, tipu pedaya orang... - Orang Perak

Komentar Aku :

Haha..Nak pecah perut aku baca statement Muhyiddin nie..TPM tu..IQ macam budak tadika..Budak tadika pun lagi pandai..Bila pulak UMNO ni pandai kaitkan dosa pahala syurga neraka? Bodoh alang-alang gitu..Kalau dah dasar sekular, sekular jugak!!


0 komentar:

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 Hitam Putih Kehidupan. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan