17 March 2009

TRIBUTE TO VOTERS (2 BUKIT 1 BATANG)

seronok dan teruja melihat telatah politik tanahair ketika ini..

penuh dgn kejutan, laporan, sogokan, lompatan dan yg lain2.. semuanya memualkan..

paling terkini calon Timbalan Presiden UMNO, Mohd Ali Rustam digantung 3 tahun akibat sogokan wang, Khairy diberi amaran dan Khir Toyo didapati tdk bersalah oleh Lembaga Disiplin UMNO.. hehe..


mcm2 puak ni punya ceritera.. rakyat kebanyakkan hanya tersenyum dan membiarkan UMNO di usia senja ini.. ibarat seorang tua yg nyanyuk, itulah UMNO atau PEKEMBAR..


oklah, saya sebenarnya tertarik dgn gambar2 ini dan saya rasa ada baikknya saya kongsikan bersama dgn anda semua :


[ ADUN lompat.. hehe.. payoh bebenor kome nak mengingatkan mike nie.. ]

[ hehe.. papan tanda perkuburan pun nak naikkan logo parti.. memang sah, UMNO nak menuju ke alam sana **molek benar diletak lambang parti itu di tanah perkuburan]

agak2nya mereka yang masih bersama mereka ini tidak mendapat maklumat agaknya.. kalau generasi veteran saya tidak pelik.. tapi jika org muda yg terdedah dgn pelbagai maklumat masih tidak tahu menilai berita yg sampai, maka ada something wrong pada org itu..

gambar2 penyokong dulu, kini dan selamanya...
jgn gelak tau..x bek..

[ gambar 1 : amacam, gantang ngak gambar ini ** engkaulah raja di hati, menggamit hati pengundi, time pilihanraya semua dpt free wpun kejahatanmu tdk terperi.. keluar BARISAN, masuk BULATAN..huhu.. ]

[ gambar 2 : inilah akibatnya jika berfirmankan 'televisyen' bersabdakan 'suratkhabar' ]


so, kepada semua pengundi di ketiga-tiga tempat tersebut ( parlimen bukit gantang, dun batang air dan bukit selambau ) fikirlah sebelum membuat keputusan.. memilih pemimpin yang baik itu wajib dan menjadi tanggungjawab kita.. lebih wajib lagi menyokong dan memberi undi kepada mereka yg ikhlas berjuang menegakkan islam di bumi malaysia ini.. ALLAHUAKHBAR!!
..................................................................
so, anda yg membaca, ada sebarang penambahan?

6 komentar:

nurul izza said...

sape wakil PKR kat 3 kawasan tu?

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

bukit gantang calonnya wakil pas.. di dun bukit selambau dan batang air pkr.. BN dah umumkan calon, tapi Pakatan Rakyat belum lagi.. PAS insyaallah tuan presiden akan memilih sama seperti yg dilakukan semasa PR di Kuala Terengganu dulu..meminta pendapat org ramai dan istikarah; petunjuk dari Allah.. di pihak PKR, setakat nie x dapat sebarang makluman siapakah bakal calon yg akan diletakkan..

utk melihat siapakah bakal2 calon PAS di bukit gantang, izza boleh terus ke blog : www.idhamlim.blogspot.com
ada undian di situ..
selamat mencuba..

nurul izza said...

pop out window kan sng..xyah tgu loading. dah r page berat.
owh..blog cina islam..ok thanks..

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

xtau la..saya baru je berjinak2 ngn blog nie..lagu, jam dgn kalendar pun nikjoe yg tolong buatkan.. tapi sekarang bleh la skit2..huhu..

melayu maksimalis said...

'berfirmankan telvisyen, bersabdakan suratkhabar'

haha.entri yang menarik fairuz

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

itulah..nak menonton dan membaca boleh,tapi percaya jgn.. bak kata Ustaz Rosli Jabar : berita TV3 pembohong sampai kiamat..hehe..

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 Hitam Putih Kehidupan. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan