31 March 2009

TRANSFORMASI AF7 = TRANSFORMASI UMNO?

Transformasi?
What the hell Transform?
Transformer ke?
Optimus Prime?
ke Megatron?
bunyi sebutan macam best jer..
layan je la..

**TRANSFORMASI AF7

Korang mesti perasan kan yang AF7 ni kononnya nak mencapai satu transformasi yg mereka tidak dapat kecapi dari AF1 hingga AF6, pendek kata dari Vince hingga Stacy (** huhu..kdg2
layan juga citer yg lagha ni..)
ha, ni la dia 'pengetua' AF7, kira dia ni guru besar la..ala, Tiara Jaqluina (betul ke tah eja nama dia), suaminya Dato Afendi Nawawi..huhu..nak bawa transformasi la katakan..

ha, ni la tenaga pengajar AF7, taraf pensyarah di universiti..budak2 yg masuk AF kalo salam mesti cium tangan punya..maklumlah, cikgu yang dihormati..huhu..

**TRANSFORMASI UMNO

astro awani 501, hari2 dok diskusi mengenai transformasi umno.. tiada yg lain, bahkan inilah keadaanya sepanjang persidangan Umno berlangsung. Hampeh!!

Inilah transformasi kepimpinan budak2 Umno. dari Hisham kepada Khairy The Beruk. 3 kali undian di buat.. untuk mencukupkan kuota melepasi bertanding ketua bdk2 umno pun sakit, tapi boleh menang di undi perwakilan. Mukhriz dari mendapat pencalonan tertinggi, terkulai di tasik madu. Tidak hairanlah jika 3 kali undian di buat. 1st, mukhriz paling tinggi undian, 2nd, Khairy and 3th, Khairy the most popular voting..huhu..hebat bdk2 umno ini..

ini pula transformasi bapak2 dalam umno.. golongan emak2 pula pun berlaku transformasi.. lihat gambar di atas, jijik sgt ke paklah chedet buat gitu.. wpun paklah memang diakui lemah, xkan la sampai gtu.. melampau..
******
******
******
******
******
****** KOMEN GUA
******
******
******
******
aduh, transformasi AF7 ditempelak sebegitu hebat semasa konsert ke3 oleh Adlin Aman Ramlee.. lembab, tarikh handbrake la, mcm2 lagi la...transformasi kulit sahaja, dalamnya enggak ada (hehe..time ni gua di kampung, so tertengok la..haha)

transformasi umno juga begitu..pemimpin saja yg bertukar, dasar tetap sama.. xdek maknanya..gua hairan bagaimana khairy boleh menang wpun awl2 mukhriz favorite calon.. mungkin itu sebabnya lembaga disiplin melepaskannya wpun dia terlibat politik wang.. najib menongkat langit bangga menjadi presiden umno.. tp kene ingat semalam gua dgr2 berita dr istana agong enggak suka sama dia.. betul ke? wallahuallam..

kesimpulannya, sama je transformasi umno dan AF7, ke2nya melalaikan, merugikan, xdek maknanya dan merosakkan umat islam dan rakyat di malaysia.. dpd sibuk transformasi mereka, baik gua layan Transformer wpun dah tengok 3 kali..huhu..

so, apa pendapat korg?

2 komentar:

melayu maksimalis said...

sebab dah dasar perjuangan bukan kerana Allah, transformasilah camna pun. xde nye transform pun.

transformasi tu hnya agenda nak memaniskan dan kembalikan kepercayaan rakyat.

dalam hati diorang maybe diorang xnak berubah sebab dah kaya nak berubah buat buat ape

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

tapat sekali jawapanmu..dasar golongan sekular..ihzimhum wan surna 'alaihim 3x

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 Hitam Putih Kehidupan. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan