15 March 2009

AKU DAPAT PAHALA, DIORANG PUN DAPAT PAHALA..

nak dapat pahala free x? senang je caranya..
mula2 u all kene beli kereta dulu.. x kisah kereta apa..
kalau dah ada kereta, lagi bagus.. ikuti langkah yg kedua pulak..

ok, langkah yg ke2, bahagian belakang cermin kereta u all tampal la sticker yg mengajak kpd kebaikan.. sticker kalimah Allah ke, ucapan basmallah ke, takpun, sekadar ayat yg menyatakan We Love Islam..

cupp2, saya macam dgr ada yg tanya nak dptkan kat mana sticker macam ni..
ala, senang jer, pegi jer tempat ceramah, mesti abang yang jual cd tue ada jual sticker islamik punya..takpun, mana2 yg kedai yang jual sticker.. pandai2 korg la..

langkah ke3, bawak la kereta u all ke mana yg u all suka..
time traffic light merah, u all berhenti, org kereta blakang pun baca, time u all bwk kereta slow, org kereta blakang baca lagi, time jalan jammed, lagi ramai yg sempat baca, termasuk kereta sebelah.. maklumlah jalan jammed..

ha, kan dah dapat pahala..senang je kan.. tuan yg bawak kenderaan dapat pahala, yg membaca pun dapat pahala.. ini baru win2 situation.. huhu..

cakap pun x guna, tengok gambar bawah nie :

[ 3 serangkai terus, senang je kan nak dapat pahala yg berterusan ]


[ untuk lebih memudahkan posting ni, saya capture gambar sticker kereta saya dulu.. jgn jeles ek.. huhu.. ]

WJN 4882, Model Kenari Warna Hijau..
if u all terserempak atau bertembung dengan kereta yang disebutkan di atas, jgn malu2 untuk HON.. kenapa? bcoz that's my car..
huhu..
** so, mari kita kumpul pahala berganda2.. HOORRAYY!!!!

7 komentar:

nikjoe said...

yer be, betul tu...
kalu abe bagi pinjam kereta abe kat budak budak aras pun akan dapat pahala,

so bagi jelah pinjam 1 minggu ker, 3 hari ker even 1 hari jer,

dapat pahala kan??

p/s ; macam pernah jumpa ajer template blog ni. naper x pilih biru? huhu

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

hehe..kalo bdk2 aras duduk kat segamat hari2 boleh pinjam nik..minyak pun bleh sponsor, tapai apakan daya 1 di kuantan dan 1 di segamat..

p/s : pernah tgok template nie ek? xtau la, mcm x penah, demo pnh guner ker? x pilih biru sebab x cantik..huhu..

melayu maksimalis said...

boleh nampak ke cermin belakang kalau tampal stiker penuh-penuh?

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

jgn la tampal penuh2 sgt.. sekadarnya sahaja.. tapi kalo nak tampal penuh juga boleh, cuma takut esok kaki kita plak yg kene tampal simen sebab xcident..huhu..

nikjoe said...

Hahaha
lawaknya.......

Akhi Fairuz Al-Jengkari said...

suka nikjoe ek..maklum la ramai peminat..haha..

nur hidayah hamsari said...

nak sticker free boleh? tp kereta xde lagi la....
hehehehehe

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 Hitam Putih Kehidupan. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan