01 April 2009

CATATAN DI JENGKA (Bahagian 1)

5 hari aku di jengka membuatkan hati ini terpanggil2 untuk berkongsi cerita.
ringkasan xtvt seharian aku di jengka

= tido+makan+layan astro+jalan2

huhu..simple kehidupan jika pengamalan ini berterusan kan..seolah2 dipersetankan keadaan sekeliling..

sepanjang 5 hari juga, hati aku meronta-ronta untuk memasukkan entri ke dalam blog kesayangan ramai ini (ramai ke..huhu..)..mesti ramai yang menantikan posting yang baru..(haha..nikjoe mesti jeles baca)

sekali sekala balik ni molek benar menziarahi rakan2 taulan. terubat jugak rindu di hati. akhirnya, pada hari khamis lepas aku ke jengka 11 melawat abang lukman dan juga kak shee..

mereka berdua ni dah berkahwin dan baru sahaja dikurniakan cahaya mata. kak shee masih lagi dalam tempoh berpantang. apa yg paling membuatkan aku teruja adalah aku telah dijamu dengan hidangan yg cukup istimewa di rumah mereka.. nak tau apa?

hehe..makan nasi ayam..haha..bukan selalu..

so, kat sini aku nak kongsi dgn korang semua gambar anak abg lukman + kak shee = muhammad yusuf darwisy :

see his face..tengah senyum kan..korg tau sebab apa? darwisy terlihat malaikat la tue..comel kan!!

aku tak puas capture gambar darwisy dalam sangkar (aku tak tau la apa nama benda tue, sangkar? ok la ek..huhu..), so aku bukak sangkar, capture gambar dia..ishh, geram aku..huhu..

ha, ni la abg lukman, walid si darwisy ni.. time ni dia tunjuk ajar cara pegang baby dengan betul..sebelum tu aku dah pegang..tapi kantoi..byk cacat celanya..memang xdek ciri2 ayah yg sejati la..haha..o ye, walaupun aku ada 22 org anak saudara, tapi time kecik camni x penah pegang..takut..haha..tapi dah ada baby nanti semuanya akan berubah..kuang kuang kuang!!!


ini sebahagian dari catatan aku di jengka..nanti aku masukkan catatan yg seterusnya..tungggguuu!!! huhu...

1 komentar:

Anonymous said...

semoga Allah melaknati penyebar2 fitnah...amin...

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 Hitam Putih Kehidupan. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan